dnes je už úplne bežnou a niekde aj nevyhnutnou výbavou kuchynských skriniek so životabudičmi. Ale nielen to, po rokoch sa z instantnej kávy stala dokonca aj hlavná zložka miešaných nápojov či ingrediencia v niektorých koláčoch. Nie je to len vďaka jej pohotovej príprave, ale kvôli naozaj zvláštnej, špecifickej chuti, ktorá síce kávu v mnohom pripomína, no aj tak je trošilinku iná – horkejšia, temnejšia a tak trochu futuristická.
Ako tento zázrak – káva v prášku – vznikol? Ak si ctený čitateľ myslí, že vznikla popri nejakom tom kozmickom programe ako granulovaná podoba najrozšírenejšieho povzbudzujúceho nápoja na svete, musíme ho sklamať. Káva sa stala nevyhnutnou súčasťou našich ranných rituálov omnoho skôr, a teda aj dopyt po jej instantnej podobe.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.