Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Dúšok v prášku

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Kto by ju nepoznal? Záchrana v poslednej chvíli: na chatách, v obskúrnych firemných kuchynkách, ale pokojne aj v domácnostiach, kde si to bez jej rýchlej prípravy a poriadne prepraženej chuti mnohí nevedia už roky predstaviť. Instantná káva, čiže po našom „neska“.

Dobré jedlo: Dúšok v prášku GETTY IMAGES Z instantnej kávy sa stala dokonca aj hlavná zložka miešaných nápojov či ingrediencia v niektorých koláčoch.

dnes je už úplne bežnou a niekde aj nevyhnutnou výbavou kuchynských skriniek so životabudičmi. Ale nielen to, po rokoch sa z instantnej kávy stala dokonca aj hlavná zložka miešaných nápojov či ingrediencia v niektorých koláčoch. Nie je to len vďaka jej pohotovej príprave, ale kvôli naozaj zvláštnej, špecifickej chuti, ktorá síce kávu v mnohom pripomína, no aj tak je trošilinku iná – horkejšia, temnejšia a tak trochu futuristická. 

Ako tento zázrak – káva v prášku – vznikol? Ak si ctený čitateľ myslí, že vznikla popri nejakom tom kozmickom programe ako granulovaná podoba najrozšírenejšieho povzbudzujúceho nápoja na svete, musíme ho sklamať. Káva sa stala nevyhnutnou súčasťou našich ranných rituálov omnoho skôr, a teda aj dopyt po jej instantnej podobe. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite