Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najsledovanejší youtuber míňa na svoje videá milióny dolárov. Ničí v nich jachty aj napodobňuje seriál Squid Game

.bibiána Kristína Danitová .lifestyle .lifestyle

YouTube je všehochuťou vtipných i náučných videí, rôznych výziev a súťaží. V tejto džungli sa stal kráľom 26-ročný James Stephen Donaldson. Je totiž s 312 miliónmi odberateľov najodoberanejším youtuberom.

Najsledovanejší youtuber míňa na svoje videá milióny dolárov. Ničí v nich jachty aj napodobňuje seriál Squid Game DENISE TRUSCELLO/GETTY IMAGES 9. júl 2022 Las Vegas, USA: MrBeast na hernom podujatí Amazon’s Prime Day „Ultimate Crown“.

ak vám Donaldsonovo meno nič nehovorí, možno ho budete poznať pod názvom jeho kanála MrBeast. Vo svojom žánri je absolútna hviezda tejto platformy. Svojím internetovým pôsobením zanecháva v ľuďoch protichodné pocity. Na jednej strane podporuje ekológiu, pomáha zvieratám a celkovo je veľkým filantropom, no na druhej strane kvôli svojim videám neváha zničiť luxusnú jachtu v hodnote niekoľkých miliónov či podrobovať ľudí extrémnym výzvam. 

MrBeast má na svojom hlavnom kanáli 312 miliónov odoberateľov. Okrem neho má ešte ďalších sedem účtov. Už asi tušíte, že výsledné číslo bude veľmi vysoké. Donaldson má na platforme YouTube dokopy 415 miliónov kombinovaných odberateľov a 72 miliárd pozretí. Je priekopníkom vysoko nákladných videí. Aký je životný príbeh tohto youtubera?

z detskej izby po ultimátum

Jamesovi rodičia boli aktívnymi členmi armády. Práca im zaberala veľa času, a tak sa o ich deti často starali opatrovateľky. Ich mama bola väzenskou dozorkyňou, v práci trávila aj 12 hodín. S ich otcom mali búrlivé manželstvo, ktoré sa skončilo, keď mal James osem rokov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite