Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Tá, čo dáva prezývky

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Je známa po celom svete, kedysi patrila medzi aristokraciu, dnes sa pohybuje niekde na úrovni kečupu. A poriadne s ním súperí. V našom priestore sú ľudia, napríklad pri langoši či hranolčekoch, rozčesnutí na dvoje. Buď ona alebo kečup. Tatárska omáčka.

Dobré jedlo: Tá, čo dáva prezývky GETTY IMAGES Tatárska omáčka tak bola nazvaná preto, že sa do majonézy dávali práve východoeurópske ingrediencie – kyslé uhorky.

patrím medzi tých, ktorí jej nevedia odolať. Keď v supermarkete prechádzam okolo chladiaceho boxu s majonézami a rovno medzi nimi tróni ona, musím okamžite zrýchliť krok, odvrátiť zrak a pozerať sa na opačnú stranu, napríklad na desivý výber prefabrikovaných „proteínových“ termixov, a súčasne myslieť na zlepené kapustné fliačky zo socializmom poznačenej školskej jedálne. Len vtedy mi nevystrelí ruka na pult, neuchmatne, samozrejme, to najväčšie XXL vydanie a nepoloží ho akoby nič do košíka. 

Pretože tatárska omáčka, to je prosto závislosť. Tá hebkosť jemnej majonézy okorenenej estragónom a dochutenej najemno nasekanou kyslou uhorkou sa pravým vyznávačom vybaví v milisekunde a tá predstava im dokáže v ústnej dutine narobiť veľké problémy.  Ja sám pri písaní týchto riadkov ten nápor ledva zvládam a zachraňuje ma len to, že práve v chladničke žiadnu nádobu s tatárskou omáčkou nemám. 

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite