veru tak, jedna módna vlna strieda druhú, človek sa ani nenazdá. Ešte prednedávnom sme tu mali veľké „protimúčne“ ťaženie, slovo zápražka bolo na úrovni nadávky a ajhľa. Pomaly, ale isto sa karta obracia. Kuchári si namiesto v talianskych lesklých časopisoch znova začínajú listovať v hrubých francúzskych kuchárskych knihách.
Na menu sa opäť vracajú husté a lahodné omáčky, ťažšie mäsá a zložitejšie kombinácie. Nouvelle cuisine sa zdá prekonaná a fascinuje nás všetko, čo dýcha prelomom devätnásteho a dvadsiateho storočia. A to nielen v hlavných jedlách, ale aj pri múčnikoch. Panebože, aká úľava, konečne môžeme použiť slovo múčnik bez rumenca na tvári v obave, že sme spiatočníci.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.