- 2x
- 1.5x
- 1x, selected
- 0.5x
- Chapters
- descriptions off, selected
- subtitles settings, opens subtitles settings dialog
- subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
cestoviny, notorická múčna zložka jedál, totiž vznikli aj preto, že ich bolo možné vynikajúco skladovať: vysušiť a odložiť na horšie časy tak, aby v správnej chvíli dokázali nahradiť výpadok suroviny. Niet sa teda čomu čudovať, že človek túto ich vlastnosť začal čoraz viac využívať a v dnešnej uponáhľanej dobe sa po ich sušenej podobe siaha najčastejšie. Je to predsa také jednoduché: rozstrihnúť alebo hlučným talianskym spôsobom roztrhnúť vrecko cestovín buchnutím po stole a vsypať do klokotom bublajúcej osolenej vody.
Počkať toľko minút, koľko udáva výrobca na obale, scediť, vmiešať do omáčky a podávať. Jednoduché, účelné a praktické. Človek nepríde o chrbticu pri miesení cesta, nenaskáču mu kŕčové žily od státia pri krájači na cestoviny. Samozrejme, človek gurmánskeho typu môže mať pocit ohromného previnenia, zavalia ho záchvaty sebaspytu a jeho sebavedomie padá k nule.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.