Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Doba bronzová

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Všetci veľmi dobre vieme, že najlepšie chutia veci čerstvé. Také, ktoré sme len teraz odtrhli či práve pripravili. To sa týka aj slávnych talianskych cestovín. No my sa pristavíme pri ich sušenej podobe, pretože práve po tej siahajú ľudia najčastejšie.

Dobré jedlo: Doba bronzová
FOTO GETTY IMAGES Vraciame sa k plnším, remeselne nespracovaným a autentickým chutiam. A k nim patrí aj chuť nielen tých čerstvých, ale aj sušených cestovín.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
1x

cestoviny, notorická múčna zložka jedál, totiž vznikli aj preto, že ich bolo možné vynikajúco skladovať: vysušiť a odložiť na horšie časy tak, aby v správnej chvíli dokázali nahradiť výpadok suroviny. Niet sa teda čomu čudovať, že človek túto ich vlastnosť začal čoraz viac využívať a v dnešnej uponáhľanej dobe sa po ich sušenej podobe siaha najčastejšie. Je to predsa také jednoduché: rozstrihnúť alebo hlučným talianskym spôsobom roztrhnúť vrecko cestovín buchnutím po stole a vsypať do klokotom bublajúcej osolenej vody. 

Počkať toľko minút, koľko udáva výrobca na obale, scediť, vmiešať do omáčky a podávať. Jednoduché, účelné a praktické. Človek nepríde o chrbticu pri miesení cesta, nenaskáču mu kŕčové žily od státia pri krájači na cestoviny. Samozrejme, človek gurmánskeho typu môže mať pocit ohromného previnenia, zavalia ho záchvaty sebaspytu a jeho sebavedomie padá k nule. 

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite