Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Dať si hranice

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Pre mnohých zdroj potešenia, dokonca jedlo, ktoré si pýtajú od svojich mám na privítanie, pre iných hrozná spomienka na školské jedálne a verejné stravovanie. Na tanieri leží kôpka rozmočených starých rožkov zapečených vo vajíčkovom kréme. Jedným slovom žemľovka.

Dobré jedlo: Dať si hranice
GETTY IMAGES V našich krajoch sa žemľovka pomenovala priamo po základnej surovine, z ktorej bola vytváraná a vychádza z rakúskeho pomenovania bieleho pečiva – die Semmel, žemle.
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
1x

mnohí si myslia, že je to len taká naša lokálna gastro úchylka. Hrôzostrašný nepodarok, ktorý netreba turistom veľmi ukazovať, a tých, čo si na nej vedia pochutnať, treba vykázať do primeraných medzí. Niektorí ju dokonca priamo uvádzajú ako príklad toho, že slovenská gastronómia je prosto jedna katastrofa. 

Nuž, pri pravidelnom sebabičovaní a sebaponižovaní, v ktorom istá časť našej elity nemá súpera a v danej kategórii by pre nás z cudziny iste priniesla nejaké tie cenné kovy, keby súťaž v tejto disciplíne existovala, vychádzajú z falošného predpokladu – že tá žemľovka naozaj pochádza od nás.

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite