vo svete si však tento fantastický vynález znovu začína nachádzať svojich fanúšikov. Zdvíha sa nová, obrovská vlna nadšených domácich vyrábačov sódy. Najviac adorácií počuť predovšetkým od tých, ktorí so zanietením objavujú svet miešaných nápojov a zisťujú, že jednoducho na prípravu niektorých z nich sa bez trblietavej fľaše s ventilom nezaobídu. Zopár nadšencov mixológie by však taký zvýšený predaj sifónových fliaš, s akým sa stretávajú v poslednom čase ich výrobcovia v Amerike, zrejme nespôsobilo.
Obrovský záujem vyrábať si doma vlastnú sódu zrejme spúšťa aj čoraz silnejší tlak na ekologickejšie spotrebiteľské správanie. Načo vláčiť zo supermarketov ťažké dvojlitrové fľaše bublinkových vôd, keď si ich môžem doma urobiť, koľko chcem, lacnejšie a navyše bez plastového odpadu? Ľudia sa pokúšajú stravovať zdravšie a prvé, čo im každý nutričný odborník poradí, je vyradiť zo svojho pitného režimu sladené bublinkové nápoje. A keďže sme plemeno lenivé, a tým pádom diabolsky vynachádzavé, zistili sme, že v tej starej sifónovej fľaši sa dá toho vyrábať omnoho viac ako len obyčajná sóda. Napriek opatrnému varovaniu výrobcov ľudia do fliaš začali pridávať ovocné šťavy, kombinovať ich a vyrábať si vlastné, zdravšie bublinkové nápoje.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.