Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Po dovolenke rozvod?

.elena Akácsová .lifestyle

Spoločná dovolenka môže byť posledným klincom do rakvy zlého manželstva. V lepšom prípade varovným signálom, že je najvyšší čas niečo vo vzťahu zmeniť.

Po dovolenke rozvod? Linda Lombardi via AP/SITA

v mojom mailboxe pristála tlačová správa istej diskrétnej internetovej zoznamky pre zadaných, ktorí si chcú užiť tajný románik. Podľa denníčkov ich klientiek by si každý manžel mal na dovolenke dávať pozor na týchto deväť týpkov, ktorí budú zvádzať jeho manželku: maséri (22 % ich respondentiek priznalo, že masáž nechalo zájsť ďalej, ako po okraj plaviek), turistickí sprievodcovia (18 %), zábavný personál ako sú speváci, hudobníci a animátori (13 %), plavčíci a lektori surfovania (13 %), čašníci a barmani (11 %), promotéri/majitelia klubov (10 %), predavači suvenírov (5 %), taxikári (3 %) a ochrankári (2 %). 

Toľko nástrah, jeden aby si dobre rozmyslel, či vôbec na dovolenku vyraziť! Pravda je však taká, že nejaký animátor alebo masér je to posledné, čoho by sa mali manželia na dovolenke obávať. Najväčšie nástrahy si totižto prinesieme z domu so sebou. 

dovolenka ako vysvedčenie vzťahu

Letné dovolenky sú druhým najčastejším vrcholom, po vianočných prázdninách, kedy sa podávajú žiadosti o rozvod. Nie preto, že práve na pláži či v horách stretneme očarujúcu bytosť, kvôli ktorej opustíme všetko, na čom nám doteraz záležalo, ani preto, že partnerovi objavíme v mobile komunikáciu s  milenkou. Aj keď i také prípady sa stávajú. 

Nie je to ani preto, že až tam po rokoch spolužitia odhalíme nejakú partnerovu dovtedy skrytú vlastnosť, lebo ako hovorí matka ženbychtivého syna v pamätníckom televíznom filme Svatební cesta do Jiljí z roku 1983: „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ.“ My tu hovoríme o vzťahoch, ktoré už svoje najhoršie odhalenia majú dávno za sebou. 

„Že je vzťah vo vážnom ohrození, naznačuje v prvom rade komunikácia.“

Tak ako je vojna pokračovaním politiky inými prostriedkami, tak by sa dala označiť dovolenka za pokračovanie vzťahu či manželstva v iných podmienkach.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite