alkoholické nápoje majú svoje módne vlny, špeciálne tie miešané. Raz je to Bloody Mary a všetci nakupujú paradajkové džúsy spolu s apartnými mlynčekmi na čierne korenie ako pominutí, inokedy zas martini, čo spustí hotové šialenstvo okolo pomerov ingrediencií, či ten vermut pridávať alebo sa pri pití džinu naň len pozerať, či nápoj servírovať s citrónom alebo olivou a či keď s olivou, neurobiť ho radšej špinavý (dirty).
V lete zažívame nájazd aperolšpricov a bezuzdného popíjania lacného prosecca. Každý nápoj má, skrátka, svoje obdobie a v tejto neľahkej dobe, ktorá skúša naše jemné pradivá sociálneho života, sa zrazu z čista jasna vynorila hviezda temných dní – džin s tonikom.
Tí, čo ešte pred rokom holdovali mojitu či mexickému pivu, zrazu držia v rukách priezračné nápoje s kúskom citrónu. Podľa všetkého to nie je náhoda, pretože ak existuje nápoj, ktorý má smrteľnú chorobu, ba dokonca epidémiu vpísanú rovno do rodného listu, je to práve džin s tonikom.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.