kto ho v tých omamných omáčkach indickej kuchyne niekedy ochutnal, musel mu prepadnúť, nedá sa inak. Na prvý pohľad pôsobí nenápadne, ako taká pena, no keď sa doň človek poriadne oprie, roztlačí tú nadýchanú kocku o podnebie a nechá jej šťavy prejsť svojimi chuťovými receptormi, vdýchne jeho jemnú, mliečnu vôňu, okamžite zbystrí pozornosť.
Mnohí si v indických reštauráciách objednávajú zásadne jahňacinu či kuracinu a na panír hľadia zvysoka. Mám si objednávať nejaký syr? Ten predsa môžem mať aj doma a vyprážaný! Nevedia, že práve mäsom prebíjajú niečo, čo sa dá vychutnať samostatne, v sprievode jemnej mliečnej vône, ktorá dokáže nádherne kráčať ruka v ruke s vyladenou omáčkou. Ak ste vegetarián, alebo si trúfate len na niečo ľahšie, či nebodaj ste oddaný fanúšik indických rozvoniavajúcich omáčok a nepotrebujete si ich jemnú pieseň prekryť hurónskym trúbením mäsa, panír je tá najkrajšia voľba.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.