zabudnutý alkohol, ktorý kedysi kraľoval celému svetu na čele so všetkými významnými aristokratickými dvormi. Hovoríme o osemnástom a devätnástom storočí. Presne toľko trvala imperiálna nadvláda jemného destilátu z dalmátskych čerešní a verte, svet sa naozaj po nich šiel zblázniť, pretože vďaka tejto nevídanej módnej vlne, tejto jemne povedané posadnutosti delikátnou čerešňovo-bylinkovou arómou vznikli ďalšie a ďalšie maškrty, ktoré sa snažili tú jedinečnú chuť napodobniť a priblížiť ju tak pospolitému ľudu. Vďaka Maraschinu vzniklo dokonca toľko používané pomenovanie čerešnička na torte, či priamo macerovaná, v cukre a rôznych iných výluhoch čičíkaná koktejlová čerešňa. Bez slávneho Maraschina by tu neboli ďalšie odvážne koktejly, ktoré po jeho vymiznutí museli hľadať cesty, ako ten jedinečný osviežujúci tón vo svojej partitúre nahradiť.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.