Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dobré jedlo: Udon – rezance zvedavého mnícha

.jozef Koleják .lifestyle .dobré jedlo

Spoza zásteny z tenkej drevenej dosky sa ozýva veselý spev storočného starca. Všetkým návštevníkom vyludzuje úsmev na tvári. Možno preto nik nie je nervózny a pokojne čaká na svoju misku s vývarom od vtipného speváka. V mojom plávajú rezance udon.

Dobré jedlo: Udon – rezance zvedavého mnícha GETTY IMAGES Jednoduchá rezancová polievka je častejšie naporúdzi ako ramen či suši.

vyzerajú ako biele hady. Ich hrúbka, tvar a dĺžka sa od mesta k mestu a od ostrova k ostrovu mení, rovnako aj vývar a ostatné prílohy, ktoré sa k rezancom kladú. Mohli by teda toto zázračné jedlo, podávané pútnikom už niekoľko storočí, nazývať vždy nejako inak, no celé Japonsko ho volá len podľa tých čudných pšeničných hutných rezancov. Udon dostať v tejto unikátnej krajine skoro všade. Niet hádam miesta, kde by naň človek nenatrafil. 

Jednoduchá rezancová polievka je dokonca častejšie naporúdzi ako ramen či suši. Ak sa našincovi naskytne možnosť vycestovať do krajiny, kde vychádza slnko, nemal by obísť najrozšírenejšiu hazardnú hru pre cudzincov, akú táto krajina v stravovaní ponúka. 

 

BEZ VÁS SA NEPOHNEME

Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite