vyzerajú ako biele hady. Ich hrúbka, tvar a dĺžka sa od mesta k mestu a od ostrova k ostrovu mení, rovnako aj vývar a ostatné prílohy, ktoré sa k rezancom kladú. Mohli by teda toto zázračné jedlo, podávané pútnikom už niekoľko storočí, nazývať vždy nejako inak, no celé Japonsko ho volá len podľa tých čudných pšeničných hutných rezancov. Udon dostať v tejto unikátnej krajine skoro všade. Niet hádam miesta, kde by naň človek nenatrafil.
Jednoduchá rezancová polievka je dokonca častejšie naporúdzi ako ramen či suši. Ak sa našincovi naskytne možnosť vycestovať do krajiny, kde vychádza slnko, nemal by obísť najrozšírenejšiu hazardnú hru pre cudzincov, akú táto krajina v stravovaní ponúka.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.