tí Taliani už naozaj nevedia, čo od dobroty. Odkedy sa pizza stala kráľovnou rýchleho občerstvenia a záujem o taliansku kuchyňu vzrástol, Francúzi sú zrazu odsunutí na okraj. A začínajú byť pomerne nepokojní. Veď to boli odjakživa oni, čo kraľovali kuchárskemu remeslu, to oni celých dvesto rokov určovali trendy: čo variť, ako variť, čo prestrieť a ako stolovať... A zrazu si sem prídu nejakí fanfaróni s cestovinami a začnú si to tu všetko uzurpovať?
Francúzi sa dlho držali bokom, hovorili si: trpezlivosť, napokon sa aj tak všetci po tých jednoduchých trojzložkových apeninských avantúrach vrátia k našim hutným omáčkam. No čakajú už dvadsať rokov a nič. Tentoraz však Taliani zašli naozaj priďaleko.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.