Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eštokova stránka Hoaxy a podvody blokuje kritických Slovákov

.martin Hodás .meme/hoax

Postupná diskreditácia štátnej facebookovej stránky kedysi bojujúcej proti dezinformáciám naďalej pokračuje. Najnovšie stránka aktívne blokuje návštevníkov, ktorí kritizujú konanie ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. Títo Slováci tým prichádzajú o prístup k cenným upozorneniam o online podvodoch, ktoré stránka zverejňuje aj po jej nedávnom odňatí z rúk policajného zboru.

Eštokova stránka Hoaxy a podvody blokuje kritických Slovákov SITA/Milan Illík

čo sa teda vlastne stalo?

Stránka Hoaxy a podvody, ktorá už aktuálne patrí pod Ministerstvo vnútra SR (konkrétne ho spravuje Centrum boja proti hybridným hrozbám - CBHH, vedené kontroverzným Petrom Ihnatišinom), dnes zverejnila status o takzvanom doxingu. Ide o nebezpečný internetový fenomén, ktorý spočíva vo zverejňovaní citlivých údajov obete, zväčša v snahe uškodiť jej.

Do pozície najväčšieho slovenského „doxera“ sa veľmi rád tituluje extrémista z Londýna Daniel Bombic, ktorý si na internete hovorí Danny Kollar.

V minulosti v rámci doxingu zverejňoval adresy, telefónne čísla, telefonáty či súkromné správy obetí, ktorými boli policajti, zdravotníci, pracovníčky hygieny, novinárky, aktivisti či politici.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite