Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátne Hoaxy a podvody sa úplne vykašľali na konšpirácie o povodni. Radšej kryli zadok vláde

.martin Hodás .meme/hoax

Absencia profesionálnej strategickej komunikácie sa ukázala aj pri živelnej katastrofe.

Štátne Hoaxy a podvody sa úplne vykašľali na konšpirácie o povodni. Radšej kryli zadok vláde SITA/Martin Medňanský

rozmary prírody nám cez víkend znova ukázali jej silu. Rovnako nám ukázali potrebu toho, že štát musí byť schopný nielen konať, ale aj adekvátne komunikovať. Lenže ono sa komunikuje ťažko, keď ste predtým rozpustili svoj odborný tím pre strategickú komunikáciu. 

A tak sa môže stať, že sa minister životného prostredia Tomáš Taraba namiesto pomáhania odbavuje na fiktívnom prešľape Denníka N (ktorý v článku o počasí citoval aj odborníkov samotného Tarabu) a dokonca má hlúpe poznámky aj na adresu okolitých krajín, ktoré počasie zastihlo ešte silnejšie.

Štátne Hoaxy a podvody sa cez víkend vykašľali na hoaxy o povodniach a namiesto toho riešili krízovú komunikáciu pre vládu.FB, reprofotoŠtátne Hoaxy a podvody sa cez víkend vykašľali na hoaxy o povodniach a namiesto toho riešili krízovú komunikáciu pre vládu.

Ďalších prešľapov by sa dalo vypichnúť hneď niekoľko, no ja sa zastavím pri špecifickom prípady štátnej facebookovej stránky Hoaxy a podvody – Ministerstvo vnútra SR. To, čo (ne)predviedla počas víkendu, totiž stojí za zmienku.

pršali aj hoaxy

Ak ste cez víkend strávili aspoň trocha času sledovaním správ o povodniach na Facebooku, určite ste sa stretli aj s ľuďmi, ktorí neveria na klimatickú zmenu. Prípadne s konkrétnymi hoaxami o povodniach. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite