Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Uhrík dal rozhovor ruským propagandistom. O čom si hrkútali?

.martin Hodás .meme/hoax

Milan Uhrík z Republiky si užíva druhé volebné obdobie v Európskom parlamente.

Uhrík dal rozhovor ruským propagandistom. O čom si hrkútali? SITA/Milan Illík

líder krajne pravicového hnutia Republika Milan Uhrík dal v týchto dňoch rozhovor anglickej odnoži ruskej propagandistickej televízie RT.

Bolo to pomerne dlhých 28 minút plných rôznych nezmyslov od zlých liberálov po dobré Rusko. No aby som vás tohto polhodinového utrpenia ušetril, v skratke si môžete prečítať to najzaujímavejšie z Milanových ohováračiek za búčkami europarlamentu. 

Hlavné posolstvo zaznelo už v úvode, keď RT bagatelizovala nálepku „extrémista“ a Uhrík pritakával, že extrémistom skutočne nie je. Údajne je to len výsledok nedostatku argumentov na strane politických oponentov. No a jedným dychom dodal, že skutočnými extrémistami sú EÚ a vlády jednotlivých krajín.

Čo ďalšie stálo za zmienku z Uhríkovho rozhovoru pre RT?

  1. Milan sa posťažoval, že hoci kolegom v pléne nemilo nadáva, nemá s nimi osobný problém, no oni to vidia inak a na chodbách európskeho parlamentu ho ani nepozdravia, nieto aby mu ešte podali ruku.
  2. Doplnil to vyjadrením, ktoré z úst nácka vyznieva prinajmenšom úsmevne: „Tento prístup mi naháňa hrôzu, lebo sme to už videli nejakých 80 rokov dozadu, keď tu bola skupina ľudí, ktorá si myslela, že je lepšia ako zvyšok sveta a skončilo sa to veľkým konfliktom – veľkou 2. sv. vojnou.“
  3. Najväčším súčasným problémom Európskej únie je vraj rozhodnúť sa, koľko vlastne máme pohlaví. Únia vraj viac nemá mentálnu kapacitu na riešenie skutočných veľkých problémov, napríklad v otázkach infraštruktúry či jednoducho zlepšovania každodenného života Európanov. 
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite