Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vybaví Kaliňák prepustenie extrémistovi Bombicovi?

.martin Hodás .meme/hoax

Minister obrany bol na InfoVojne. Zase. Už to ani nikoho nepoburuje, tak trocha sa to od neho očakáva.

Vybaví Kaliňák prepustenie extrémistovi Bombicovi? GrimsbyT (CC BY-SA 3.0 DEED) / úprava: Martin Hodás

čo Robert Kaliňák povedal? Ponúkol právnu pomoc extrémistovi Danielovi Bombicovi, ktorý je na pokraji vydania zo Spojeného kráľovstva pre tri medzinárodné zatykače.

Nie za slobodu slova, ako to prezentuje Bombic a Kaliňák, ale za extrémizmus, kyberšikanu a zverejňovanie osobných údajov. 

Nie, za to že ste ***, sa u nás ešte stále nezatvára. A snáď ani nebude, hoci by si to mnohí priali... Internetmi sa už veľmi dlho šíri, že po zatknutí v auguste 2022 to bola práve Kaliňákova právna kancelária, ktorá pomohla čoskoro 43-ročnému starému mládencovi a samozvanému bojovníkovi za bielu rasu. Musel vtedy zaplatiť kauciu 15-tisíc libier, aby mohol ostať s elektronickým náramkom na nohe.

Čo je na tom pravdy? To vie len Dezider Horváth taktiež žijúci v UK, ktorý Bombicovi pomáhal a vybavoval veci. A s ktorým sa do pár mesiacov veľmi rozhádal. Snáď raz prehovorí - bez ohľadu na to, či s tým Kaliňák mal alebo nemal niečo spoločné. Zaujímavé rozprávanie by to bolo tak či tak. 

FB/Na druhom brehu • Slovensko & dezinformácie

Každopádne je to poetické práve vo svetle tejto urban legend. Bombic už o ponuke vie a sám po nej nepriamo volal. Prišla a nepochybujem, že ju využije. Kto sa doteraz obával, že Bombic na Slovensku nebude spravodlivo potrestaný, bol dnes v tomto pocite utvrdený.

Pokiaľ ide o rácio tejto ponuky na strane Smeru. To je na pomerne dlhú diskusiu. Každopádne niekto na Súmračnej si vypočítal matematickú rovnicu a akékoľvek premenné sa v nej nachádzali, výsledkom bol tento krok. Smer nie je charita.

Autor je administrátor projektu Na druhom brehu • Slovensko & dezinformácie

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite