Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trestné oznámenie na Líviu z Kulturblogu je medveďou službou

.martin Hodás .meme/hoax

Kauza je zdôraznením, že médiá by mali pozornejšie sledovať dezinfoscénu a dávať si pozor na to, ako o nej informujú.

Trestné oznámenie na Líviu z Kulturblogu je medveďou službou martin hodás

ak poznáte Líviu Pavlíkovú z Republiky – kedysi dlhšie známu jednoducho ako Lívia z Kulturblogu – neprekvapí vás, že už pár týždňov so svojimi kumpánmi Mazurekom a Uhríkom poľujú na slovenské školy, ktoré si chceli pripomenúť druhé výročie teroristického útoku na Zámockej. Samozvaní ochrancovia detí a ich mravnej výchovy totiž nedokážu odlíšiť pietnu spomienku a prejav solidarity od údajného šírenia zvrátenej ideológie a fiktívnej indoktrinácie mládeže.

V rámci tohto honu na dúhové čarodejnice Lívia naplno ukázala, aká pokrytecká je táto skupinka „náckov light“. Sama totiž nemiestne zaútočila na jednu zo žiačok trenčianskeho gymnázia, ktorého plánovaná akcia celú kauzu odštartovala. 

Lívii sa nepáčilo, že ju kritizovala 14-ročná študentka gymnázia. Na Instagrame sa jej preto v storkách vysmievala, keď ju nazvala „chodiacou depresiou“ kvôli jej fotkám na sociálnej sieti. Tieto fotky, samozrejme, neváhala ukázať svojim nadšeným fanúšikom, aby sa mohli baviť s ňou.

Ochrankyňa detí, čoskoro dvojnásobná matka verejne útočí na 14-ročné dievča. Úbohé a pokrytecké. A napriek tomu sa dnes sama môže hrať na obeť mediálneho lynču. Prečo?

čo (ne)spáchala

Kauza má dve roviny. Prvá je trestno-právna. Inštitút ľudských práv (IĽP) Petera Weisenbachera totiž podal na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie na Líviu Pavlíkovú.

Správu zverejnila tlačová agentúra SITA, ktorá uviedla, že Lívia v predmetných instastorkách zverejnila „fotografie a osobné údaje“ 14-ročného dievčaťa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite