Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Dankovej nehody sa niektorí členovia vládnej koalície celkom tešia

.eugen Korda .názory

Som pripravený staviť sa o môj mesačný plat, že Andrej Danko po tom, ako ušiel z miesta nehody, ktorú spôsobil, a len Boh vie, v akom stave v okamihu nárazu do semaforu bol, zo svojej funkcie neodstúpi, nikto z jeho koaličných partnerov ho k tomu nevyzve a opozícii sa ho nepodarí odvolať.

Eugen Korda

čitateľ bude asi prekvapený, keď autor tohto článku jedným dychom dodá, že je to dobre. Tento pán má kvôli svojej neodolateľnej túžbe po poháriku a po ženách nutkanie sadnúť si za volant okamžite, ako dáma jeho srdca vypustí do ovzdušia svoje feromóny. Tým pádom má aj obrovský potenciál spôsobovať koaličným partnerom problémy. Niežeby bol jediným koaličníkom, ktorý disponuje týmito neresťami. U neho sa to však vždy nejako prevalí.

Udržať ho v kresle podpredsedu parlamentu je a bude, paradoxne, jednou z najdôležitejších úloh opozície, a to aj v prípade, ak by sa ho Robert Fico rozhodol ponížiť a poslať ho „do večných lovíšť“. Predstava, že jeho miesto zaujme ambiciózny a pomerne inteligentný Taraba, je totiž dosť mrazivá. Danko začína byť, tak ako sme to videli v minulosti, opäť smiešny a minister životného prostredia už dlhšie poškuľuje po stoličke predsedu SNS. 

Ficova „Podržtaška“ síce po nehode čosi pre médiá zaštebotala, ale to bolo asi tak všetko, na čo sa „sadič zemiakov“ z Banskej Bystrice zmohol. Zdanlivo ho požiadal o vyvodenie nejakej politickej zodpovednosti, ale už nevysvetlil, čo by si bez neho táto koalícia počala. Vyjadrenie predsedu parlamentu sledovalo len jediný cieľ – zapáčiť sa voličom, ktorí ho ešte neprekukli. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite