Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dnešný deň, 30. máj, si treba dobre zapamätať

.eugen Korda .názory

Dnes, teda vo štvrtok, uplynie doba, ktorú dalo niekoľko stoviek zamestnancov majiteľom a vedeniu televízie Markíza, aby vrátili na obrazovku reláciu Na telo a s ňou aj jej moderátora Michala Kovačiča. Okrem toho žiadajú, aby prestali cenzúrne zásahy do riadneho fungovania spravodajstva. To nie je málo.

Eugen Korda

pravdepodobne sa ukáže, že je to viac, ako je majiteľka Markízy pani Renáta Kellnerová ochotná akceptovať. A to aj napriek tomu, že po tragickej smrti svojho manžela a zakladateľa investičnej skupiny PPF vyhlásila, že sa hlási k „spoločenskej zodpovednosti presahujúcu horizont biznisu“. Inými slovami sľúbila, že obchodné záujmy PPF nebudú zasahovať do činnosti médií, ktoré vlastní. 

Dnes sa pravdepodobne ukáže, že pani Kellnerová falošne sľubovala niečo, čo pri prvej príležitosti bez zaváhania poruší. Pred spoločenskou zodpovednosťou dá prednosť miliónom na bankovom konte PPF. Také jednoduché to je. Osudom nejakého redaktora, ktorý si nechcel nechať zlomiť chrbticu sa vôbec zaoberať nebude. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite