Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Môžu za streľbu tí, na ktorých sa teraz ukazuje?

.štefan Hríb .názory .editoriál

To, čo sa vo verejnom priestore deje od hanebnej streľby na predsedu vlády, je obracanie reality naruby. A premetov je toľko, že sa v tom už Slovensko stráca. Najnovšie krajnosť volá po normále a vypočítavosť hrá podanú ruku.

Štefan Hríb

poďme od začiatku.

Pamätáte si ešte, ako bol Smer blairovskou treťou cestou, a keď sa to ukázalo nevýhodné, vyhlásil sa za ľavicu? Tak dnes sme už ďalej – dnešná vládna zostava sa vyhlasuje za obrancov národno-konzervatívnych hodnôt pred ľavicovo-progresívnym peklom. Je toto pravda? 

Ďalej – pamätáte si ešte, ako za vlád Smeru konali v štátnych pozíciách pán Harabin, pán Počiatek, pán Stromček, pán Glvač či pán Vážny? Ako bola polícia v rukách, ktoré umožnili falošné obvinenia nepohodlných politikov, podnikateľov či lustrovanie novinárov? Ako boli viacerí sudcovia súčinní so zločinom? Komu slúžil generálny prokurátor Trnka? A ako celá tá trieda zbohatla? Spor s nimi bol dlhé roky ťažkým bojom za právny štát. Dnes sme už ďalej – dnes tá istá trieda tvrdí, že právny štát obnovuje ona, a to rukami tých, ktorí boli najviac podozriví. Je toto pravda?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite