Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Maríny Gálisovej: Strach z ruských jadrových zbraní je zbytočný

.marína Gálisová .názory ..týždeň

Putin ponúka rokovania o mieri, vyhráža sa použitím jadrových zbraní a režíruje ovládnutie Gruzínska. Z týchto troch vecí možno brať vážne iba jednu - ktorú asi?

Marína Gálisová

čo znamená, keď Putin ponúka mier

Niektoré signály sa opakujú a vždy majú rovnaký význam. Vladimir Putin opäť ponúkol Ukrajine (a jej spojencom) rokovania o mieri. Ako vážne to myslel? Tak, že krátko po tejto ponuke prišiel ruský útok na hypermarket v Charkove plný civilistov. Čo teda Putinove „mierové iniciatívy“ znamenajú? Po prvé, že sa mu na fronte nedarí, ako by chcel. A po druhé, že sa obáva jednoty Západu a chce do nej zasiať rozkol. 

A tak je Putinova ponuka ovplyvnená tým, že Ukrajincom sa podarilo zastaviť ruskú ofenzívu na Charkov, ale aj chystanou konferenciou vo Švajčiarsku, kde môžu spojenci Ukrajiny oživiť svoju jednotu. Plus, generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg vyzval členské štáty Aliancie, aby povolili Ukrajine zasahovať západnými zbraňami aj územie Ruska. Putin je v úzkych a to je pravý zmysel každej jeho „mierovej ponuky“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite