Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Máme mu priať skoré uzdravenie?

.martin Mojžiš .názory

Atentátnik Juraj C. je vraj hospitalizovaný na psychiatrii v Trenčíne. Máme mu priať skoré uzdravenie? Alebo to máme priať iba premiérovi? A smie sa nepriať im skoré uzdravenie?

Martin Mojžiš

naozaj si neviem rady. Čo mám priať Jurajovi C.? Skoré uzdravenie alebo ani nie, pretože ak by bol psychicky chorý, bolo by to pre neho možno lepšie, pretože by nebol za svoj čin zodpovedný? Bolo by dobré spýtať sa Šutaja Eštoka, Kaliňáka alebo Blahu, čo prajú atentátnikovi oni. Čo by sme viacerí dali za ich brilantne sformulované hlboko mravné postrehy.

Pretože človek potrebuje nejaký morálny kompas. Najmä dnes, keď veľa ľudí praje dobré veci zlým ľuďom. Ja totiž predsedu vlády SR Roberta Fica rozhodne považujem za zlého a veľmi nebezpečného človeka. To, že je zlý, je mi vcelku jedno. To, že je nebezpečný, mi veru jedno nie je. A nie celkom chápem, prečo mu toľko ľudí želá, aby mohol čo najskôr zase škodiť v plnej sile.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite