Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Bude pán Pellegrini poslušný ako Gašparovič, a potom sa zmení na dotknutého Kováča?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Ak niekto na potvrdenie svojej hodnoty hľadá kariérny postup, potom by zvolenie za prezidenta mohlo byť jeho definitívnym upokojením – a aj oslobodením. Problém je, že ani najvyššia funkcia ten smäd obvykle nenaplní.

Štefan Hríb

donald Trump bol prezidentom najsilnejšej krajiny sveta. Ale nestačilo mu to na pokoj a oslobodenie – chcel ním byť znovu, a chce ním byť znovu. A keď to v roku 2020 nevyšlo, bol dokonca ochotný búrať vlastný štát. Vyzerá to teda tak, že ani najväčšia moc na svete nemá kapacitu upokojiť človeka a urobiť z neho prínos pre užšie, širšie či celosvetové okolie.

Peter Pellegrini kariérne vyrástol v Smere. Postupoval pomerne organicky, od asistenta, poslanca, ministra, predsedu parlamentu, premiéra až po dnešný vrcholový post. Podmienky boli dve – istý druh profesionálnej kompetencie a úplná lojalita. Peter Pellegrini obe spĺňal. Nie je to typ Andreja Danka, a až do odchodu zo Smeru to nebol ani stranícky oportunista typu pánov Štefanca, Druckera, Hlinu či Krajniaka.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite