Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pani prezidentka

.martin Mojžiš .názory .téma

Som pomerne hlboko presvedčený, že to najhoršie, čo môže človek urobiť pri hodnotení politika, je byť prehnane osobný. Veľmi ľahko sa to totiž zvrhne na rozprávanie či písanie o sebe samom, čo je neodpustiteľná chyba. A presne túto chybu idem teraz urobiť.

Martin Mojžiš

s pani prezidentkou som sa zoznámil mnoho rokov pred jej vstupom do politiky ako s rozvážnou (a pokiaľ to dokážem posúdiť, tak aj šikovnou) právničkou, venujúcou sa výrazne (aj keď určite nie výhradne) „zeleným témam“. Vzhľadom na jej angažovanie sa v kauze Pezinská skládka, ktoré svedčilo o značnej spoločenskej zodpovednosti aj osobnej odvahe, som od začiatku považoval jej vstup do politiky na celoštátnej úrovni za prirodzený a žiaduci. Dokonca sme sa o tom aj bavili, ale v čase, keď to ona ešte považovala za predčasné.

Keď sa neskôr stala podpredsedníčkou Progresívneho Slovenska, trochu ma to sklamalo a trochu potešilo. Sklamalo preto, lebo PS som považoval za ľavicovú stranu na strih Ivana Štefunka a Martina Filka. Potešilo preto, lebo prítomnosť úctyhodných ľudí v nie úplne úctyhodných stranách je nutnou podmienkou reálneho dialógu, a ten je v skutočnej politike extrémne potrebný a užitočný – keď už pre nič iné, tak aspoň pre cizelovanie argumentov. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite