Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Horičku: Stranícky prezident, vládny futbal a kamarát Kim

.martin Horička .názory ..týždeň

Uprednostní prezident Peter Pellegrini záujmy koalície pred záujmami republiky? Vládni politici si za naše peniaze zaleteli na futbalový zápas. Putin má nového najlepšieho kamaráta.

Martin Horička

prezident v Bruseli

Peter Pellegrini na svoju prvú zahraničnú cestu zamieril do Bruselu, kde sa konal samit lídrov EÚ. Po eurovoľbách sa totiž predstavitelia členských štátov musia dohodnúť na prerozdelení kľúčových európskych postov. Za normálnych okolností by na jednaniach zastupoval Slovensko náš premiér, pre jeho indisponovanosť však prišiel rad na nového prezidenta. 

Ten sa tejto príležitosti veľmi potešil. Snažil sa vystupovať štátnicky, jeho vyjadrenia zapĺňali noviny po celej Európe a tú pozornosť si jednoznačne užíval. Nový slovenský prezident však ukázal svoj starý prístup k politike. Namiesto nadstraníckosti loboval v kuloároch za to, aby strany Smer a Hlas (znovu)prijali do rodiny európskych socialistov. Ak niekto dúfal, že spoločne s novou funkciou Pellegrini aj nadstranícky povyrastie, môže pokojne dúfať ďalej.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite