Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Prehrať s Ukrajinou

.štefan Hríb .názory

Druhý zápas na ME bol znovu zážitkom. Bez ohľadu na výsledok najmä prvý polčas potvrdil, že cesta útočného futbalu a obranného napádania už pri šestnástke súpera je zlatým vkladom pána Calzonu do hry reprezentácie.

Štefan Hríb

úvod zápasu bol ako sen – Slovensko malo viditeľne viac z hry, útočilo a malo aj viac šancí. Najmä Lukáš Haraslín sa opakovane ukazoval ako hráč zápasu, jeho prieniky aj prihrávky, vrátane gólovej, boli svetové. Podobnú úroveň mali dlhé pasy od stopéra Denisa Vavra, a už tradične aj celková hra Stana Lobotku a pokoj Martina Dúbravku v bráne. Ak by mali útočníci Ivan Schranz a Robert Boženík trochu lepšiu techniku prihrávok, mohlo z toho byť aj výraznejšie vedenie. Na druhej strane ukrajinská trojica Zinčenko, Jarmolenko a Mudryk patrí k európskej špičke, takže žrď a pár nábehov do šestnástky urobili z Ukrajiny v závere polčasu lepšie mužstvo.

Úvod druhého polčasu bol znovu kvalitný, Haraslín znovu hrozil, ale po naivnej chybe Juraja Kucku v nádejnej útočnej akcii Slovenska sa Ukrajina veľmi rýchlo presunula a aj pre netaktické Škriniarovo postavenie pekne vyrovnala.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite