Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň v parlamente: Je podložené, že tu bola pandémia? Videli ste ju?

.martin Horička .názory

Splnomocnenec vlády Peter Kotlár sa domnieva, že tu pandémia nebola, vraj išlo o bioterorizmus. Koalícia sa definitívne zmocní verejnoprávnej televízie. Vládny špeciál je počas majstrovstiev Európy vyhradený na futbalové zájazdy koaličných politikov.

Martin Horička

deštrukcia RTVS bola zavŕšená. Poslanci koalície definitívne odhlasovali zánik telerozhlasu v súčasnej podobe a schválili vytvorenie nového, ktorý bude premenovaný na Slovenskú televíziu a rozhlas, teda STVR. Koalícia vďaka tomu televíziu celkom ovládne, do jej čela vyberie svojho človeka, ktorý začne s personálnymi a ideologickými čistkami. Poslanci SNS sa tým ani netaja. Pre slobodu slova na Slovensku je to nepochybne čierny deň. 

Parlament tento týždeň rokoval aj o takzvanom „lex atentáte“, ktorý má zabezpečiť lepšiu ochranu ústavných činiteľov, ale napríklad aj doživotnú rentu pre Roberta Fica. Niektoré presadzované zmeny sú tak nedotiahnuté, alebo tak problematické, že sa proti nim ozval dokonca aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Vicepremiér Robert Kaliňák bol otvorený diskusii o všetkom, okrem jednej veci – doživotnej renty pre premiéra. Pritom práve tá jediná so zvýšenou bezpečnosťou politikov vôbec nesúvisí. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite