Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Páni McDavid a Calzona – a Slovensko

.štefan Hríb .názory .editoriál

Je koniec júna a na slnečnej Floride sa na ľade tešia z historicky prvého Stanley Cupu. A po zápase vo Frankfurte sa spoločne teší aj doráňané Slovensko. Toto leto má viacero tvárí, táto je jedna z tých pekných. Hovorí niečo tej druhej?

Štefan Hríb

tešiť sa z dobrého hokeja a futbalu vyzerá pri dnešnom stave Slovenska takmer nezodpovedne. Ale je to naopak – ak je na svete radosť, ľahšie sa znášajú aj tiene a obavy, a tiež sa ľahšie vracia do domáceho aj svetového sporu o slobodu. Navyše, šport ponúka univerzálne príbehy, ktoré ukazujú cestu aj pre tie najťažšie situácie.

Príbeh číslo jeden, Florida Panthers. Tento tím získal svoj vôbec prvý Stanley Cup v histórii, a získal ho neuveriteľnou vôľou a bojovnosťou. Minulý rok skončil vo finále, nevzdal sa, nerozpredal hráčov, a teraz je na vrchole. Po Tampe Bay a Las Vegas ďalší triumf mesta, kde by hokej nemal mať šancu. Lenže má. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite