Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Informačná vojna o Slovensko

.štefan Hríb .názory .editoriál

Prvá sezóna vlády odkryla všetko. Ukrajina bola ako sused opustená, zmeny v Trestnom a ďalších zákonoch spolu s krokmi voči vyšetrovateľom, prokurátorom a sudcom potvrdzujú návrat uneseného štátu. A tomu prekážajú už len médiá.

Štefan Hríb

nová vláda sa od začiatku hlási k spôsobu, akým vládne Viktor Orbán. A keďže ten si médiá buď podrobil, alebo ich zničil, dalo sa očakávať, že konanie našej vlády nebude už v jej prvom roku iné.

A ani nie je.

Najskôr označila vláda za nepriateľské Denník N, Sme a Aktuality. Na tie ale nemá priamy dosah, takže siahla k masívnej verejnej diskreditácii ich obsahu. Výsledok však nebol uspokojivý, útok vlády skôr zvyšoval lojalitu čitateľov. 

Vláda teda medzi nepriateľov pridala televíziu Markíza, na ktorú už dosah má, keďže jej vlastníci podnikajú so štátom v oveľa väčších objemoch, než je ich zisk z Markízy. Podarilo sa – Michal Kovačič už nemoderuje Na telo a dostal výpoveď, a aj spravodajstvo bude časom skrotené. Vybavené.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite