Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico na Devíne eskaloval: Už chýbala len „hnusoba“

.marína Gálisová .názory

Hlavné hviezdy zvyknú nastupovať na rôznych letných akciách až s tmou. Robert Fico to na Devíne urobil presne tak. Načasovanie malo asi podčiarknuť jeho dôležitosť a zároveň diskrétne primaskovať jeho zdravotný stav. Ale to načasovanie spôsobilo ešte niečo, čo iste nebolo plánované.

Marína Gálisová

lebo do tmy zasvietilo opäť a ešte výraznejšie to zvláštne svetlo v jeho očiach, ktoré sme videli v prvom videu po atentáte.

Čo to bolo za svetlo? Na to odpovedal sám premiér výberom tém a slov, ktorými o tých témach hovoril. Keby mohol, šiel by s Orbánom za Putinom. Čiže ten Peter Pellegrini, ktorý bol v Poľsku potvrdiť aspoň ako-tak naše spojenectvá, urobil chybu.

Rakovina, jed — takto označil Robert Fico liberalizmus. A ďalším slovom bola hrádza, ktorú liberalizmu treba vraj postaviť. Aj ústavnými zmenami. O čom to vypovedá?

Vypovedá to veľa o mentálnom stave Roberta Fica. O zlosti, strachu a strate zmyslu pre realitu. Hlásiť sa k Putinovi je vyšinuté, hoci u neho nie nové. A vravieť o ústavných zmenách bez ústavnej väčšiny znie ako z iného vesmíru. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite