Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takmer pol milióna na Ficove nenávistné reči na Devíne sme zaplatili z našich daní. Kde sú priority tejto vlády, je jasné

.juraj Petrovič .názory

Nedávno prebehla sociálnymi sieťami zbierka na rekonštrukciu oddelenia starostlivosti o novorodencov v Košiciach, ktoré je v katastrofálnom stave. Štát na ňu nevedel a nechcel dať peniaze. Na rozdiel od spektáklu na Devíne, ktorý poslúžil len na ďalšiu dávku blenu do slovenského verejného priestoru.

Juraj Petrovič

pritom oddelenie neonatológie v Košiciach si rekonštrukciu nie že zaslúži, ale potrebuje ju ako soľ. 

Jeho šéfka, MUDr. Vanda Chovanová, stav popísala takto: „V zime prefukuje cez okná, ktoré sa nedajú zavrieť, v lete je extrémne teplo od inkubátorov a ventilátorov, ktoré sa tlačia jeden vedľa druhého. Často je potrebné otvárať okná, pretože viac ako 40-ročná klimatizácia je nepostačujúca. K inkubátorom sa bežne dostanú holuby, netopiere či hmyz. Pri daždi cez okná zateká a personál na parapety ukladá plachty a plienky, aby zadržali vodu od prístrojov, pod inkubátormi sa tvoria mláky. Matky bojujúce o prežitie svojich detí majú k dispozícii len 2 izby s celkovou kapacitou 8 postelí a 1 kúpeľňu, keďže druhá nefunguje z dôvodu pokazeného odpadu. Ženy v šestonedelí so zvýšenými nárokmi na hygienu zdieľajú 1 kúpeľňu! Podmienky na oddelení sú na úrovni štandardu niektorých väzníc, v pôvodnom, 43-ročnom stave.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite