Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zrušená Pohoda: Ľudskosť v neľudských podmienkach

.marian Jaslovský .názory

Je to strašná smola. Žijeme v časoch, keď je enormne dôležité vytváranie azylov ľudskosti, tých príslovečných ostrovčekov pozitívnej deviácie. Pohoda je asi najväčším z nich. To, čo sa stalo včera, asi viete.

Marian Jaslovský

pred príchodom búrky usporiadatelia vyhlásili, že program sa prerušuje a ľudia by sa mali ukryť do stanov a áut. Smršť prišla a bola taká silná, že znemožňovala chôdzu dospelému človeku. „Nedá sa to opísať, a nie len z dôvodu, že sme mali oči plné ostrých kvapiek. Prisahám, že som si myslela, že k tomu autu nedobehnem. Najhoršie boli tie plačúce deti,“ napísala nám potom kolegyňa do spoločného chatu na WhatsApp. 

Búrka bola naozaj veľmi, veľmi rýchla. Viem to. S priateľkou sme v Bratislave sedeli na čítačke na nádvorí, keď začali padať prvé kvapky. Zdvihli sme sa a premýšľali, či ešte stíhame zmrzlinu, kým začne naozaj pršať – radarová aplikácia v mobile ukazovala, že máme ešte asi pol hodiny čas, kým búrka dorazí. Ale vedrá vody z neba sa začali liať doslova o niekoľko desiatok sekúnd. Na trenčianskom letisku sa k nim pridala smršť, nevídaná v našich končinách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite