Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z Donalda Trumpa sa stal martýr. Čo to znamená pre Spojené štáty?

.martin Horička .názory

Správy o atentáte na exprezidenta spôsobili na celom svete šok. Nič podobné sa v USA nestalo od roku 1981, keď len tesne unikol smrti prezident Ronald Reagan. My na Slovensku však zažívame niečo ako déja vu.

Martin Horička

len pred necelými dvoma mesiacmi, 15. mája, bol v Handlovej spáchaný atentát na premiéra Roberta Fica. Naša krajina sa z neho doteraz tak celkom nespamätala a tak skoro sa z neho ani nespamätá. Ale to sa nedá povedať o obeti útoku, o našom predsedovi vlády. Ten prekonal všetky očakávania a po dvoch mesiacoch už je naspäť v aktívnej politike. Vrátil sa, aby pokračoval presne tam, kde prestal. Aby pokračoval vo svojej snahe o ovládnutie štátu a o deštrukciu liberálnej demokracie.

Už v prvom videu, ktoré nahral Fico pár týždňov po atentáte, obvinil z útoku opozíciu, médiá, mimovládne organizácie, Sorosa a Európsku úniu (v tomto poradí). Skúsenosť so svojou smrteľnosťou u premiéra neviedla k sebareflexii alebo k prehodnoteniu svojich názorov. Práve naopak: viedla k ich zosilneniu, k stupňovaniu agresívnej rétoriky voči svojim skutočným či len domnelým oponentom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite