Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pravda prehráva?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Novela novely novely novely Trestného zákona je sama osebe usvedčením predkladateľov. Ale spôsob, akým predstúpili pred túto krajinu, a posolstvo, ktoré predniesli, ukazujú na širší problém dnešného Slovenska.

Štefan Hríb

stalo sa toto – v oblasti európskych peňazí vládna koalícia znovu sprísnila ňou samou pôvodne zvoľnený Trestný zákon. Je to trochu komické, trochu smutné, a trochu aj hanba. Komické, lebo táto supersuverénna koalícia to urobila na žiadosť Európskej únie. Smutné, lebo zmena sa týka len európskych zdrojov a nie aj nášho vlastného rozpočtu, čím Slovensko priznalo, že naše zdroje si pred korupciou chceme chrániť menej než bruselské. A hanba je to preto, ako to bolo predané verejnosti.

Predané to bolo takto: EÚ to od nás chcela len preto, že ju naša opozícia oklamala, my v koalícii sme to zrealizovali len preto, aby sme neprišli o eurofondy, ale zrealizovali sme to tak, že v skutočnosti sme nič nezmenili. Inými slovami – koalícia slovenským občanom navráva, že inštitúcie EÚ nemajú rozum, takže sa nechali oklamať, a to hneď dvakrát. Najskôr protislovenskou opozíciou o obsahu Trestného zákona a potom aj koalíciou, ktorá nič nezmenila, ale Európu presvedčila, že prijala a zapracovala jej pripomienky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite