Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

S Bidenom odstupuje celá éra

.štefan Hríb .názory

Rozhodnutie súčasného amerického prezidenta nepokračovať v zápase o ďalšie funkčné obdobie sa očakávalo. Tlačili na neho médiá, vlastná strana, jej sponzori aj percentá. Najmä však na neho tlačil vlastný vek a kondícia. Jeho rozhodnutie je teda pochopiteľné. Ale súčasne je generačnou správou.

Štefan Hríb

joe Biden patril ku generácii, ktorá sa narodila počas druhej svetovej vojny, a potom zažila desaťročia zápasu s rozpínavým komunizmom. Táto generácia vedela, že sloboda nie je zadarmo, že stojí ľudské životy a že zápas o ňu sa nekončí. Boli to demokrati a republikáni jeho generácie, ktorí ubránili svet pred totalitnou Moskvou. 

Robili pri tom chyby, zašpinili sa mocou, korupciou aj vojnami, ale ako generácia obstáli v tom najťažšom. McCain, Kennedy, Lugar, Kissinger, Brzezinski, Bush, Albright, Reagan, Kirkpatrick, McArthur, Roosevelt, Eisenhower a mnoho ďalších postupne zabúdaných mien garantovali svet, v ktorom sa sloboda šírila, nie zmenšovala. Pán Biden je jedným z nich.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite