Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šmátra vám na povale? Dodržujte pitný režim!

.tomáš Zálešák .názory

Len tak, medzi nami: vídavate strašidlá? Ja teda nie! Teda, väčšinou myslím, že nie. Ale nikomu o tom ani muk, možno, že si to len sugerujem, možno klamem vás alebo seba samého; možno si niečo odmietam pripustiť a vytesňujem to do nevedomia. A vôbec...

Tomáš Zálešák

.. nemôžem to dokázať. 

Občas mi to niekto pripomenie: Napríklad ten, čo svojho času vyhlásil, že o osude našich židovských spoluobčanov v dobe II. svetovej vojny nič nevie, pretože nie je historik. To asi nemôže povedať väčšina z nás, teda sme o tom zrejme nemáme ani hovoriť. Okrem toho, ani tí historici pri tom zväčša neboli. Čo majú títo o tom čo rozprávať?

Alebo ten, čo nebol vo vesmíre: a keďže to platí o väčšine z nás, nemôžeme ani dokázať, že zem nie je plochá placka. (No, čo mlčíte? Teraz buďte chytrí! Povedzte mu vy niečo! Ja nič neviem. Som snáď Lajka? Alebo ten, oný, Gagarin? A ktovie, čo tam títo vlastne videli? A či tam vôbec boli. Stretli ste sa s nimi?) 

Alebo ten ďalší nepochopený génius, čo nebol prítomný pri zbombardovaní detskej nemocnice v Kyjeve, a teda odmieta čokoľvek vedieť o páchateľoch. A preto nech o tom radšej nehovorí nikto. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite