Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ňadranko

.martin Mojžiš .názory

Šéfredaktor pomerne neštandardného internetového časopisu Štandard bol v Ríme a videl tam prsia. Živé, nielen mramorové. Mocne naňho zapôsobili, dobrovoľne o tom vypovedal.

Martin Mojžiš

v akože odľahčenom dvojminútovom videu sa nám zveril so svojím zásadným letným pozorovaním: „V Ríme tamojšie dievčatá a ženy, a zjavne aj turistky, ktoré sa nimi ďalej inšpirujú, chodia bez podprseniek a s veľkými výstrihmi.“ 

Táto veta nám umožňuje nahliadnuť do vnútra pána šéfredaktora. Nejde o to, na čo sa pozerá, ale ako uvažuje. Jaroslav Daniška nám oznamuje, že bez podprseniek začali chodiť Rimanky a turistky sa nimi ďalej inšpirovali. Odkiaľ to vie, nevedno. Podobné je to pri mnohých jeho úvahách a komentároch. Často nie je jasné, ako prišiel na to, čo tvrdí, aj keď to, čo tvrdí, jasné je. Práve takých novinárov potrebujeme. Nech nám povedia, ako to je, a basta. Aby sme sa nemuseli trápiť uvažovaním nad tým, či (niektoré) Rimanky a turistky nechodia bez podprseniek napríklad preto, že je teplo, alebo preto, že je to pohodlnejšie. 

Daniška však nezostáva len na povrchu – pri opise javu. Ide do hĺbky a oboznamuje nás (opäť bez akejkoľvek analýzy) s pravdepodobnými príčinami: „Rimanky a teda aj ďalšie mladé ženy sa rozhodli zrejme zaútočiť na prevládajúcu homosexuálnu kultúru a použiť tie najsilnejšie zbrane.“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite