Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

O našich domácich jedákoch mŕtvol

.eugen Korda .názory

Smrť generála Milana Lučanského nespôsobila tretia osoba. Vyplýva to zo stanoviska Generálnej prokuratúry. Bodka. Inak povedané, tento bývalý policajný prezident vo väzbe spáchal samovraždu. Prečo to urobil? Nuž, všetko to už budú len špekulácie.

Eugen Korda

chcel sa vyhnúť trestnému stíhaniu, následnému odsúdeniu a strate majetku, ktorý získal nezákonným spôsobom. Po smrti sa totiž automaticky prestáva skúmať a vyšetrovať trestná činnosť, ktorej sa mal dopúšťať. 

Druhou príčinou mohol byť celkom obyčajný pocit viny a hanba. Predstava, že by sa ocitol v jednej cele s tými, ktorých pomáhal posielať za mreže bola pravdepodobne nepredstaviteľná. 

Smrť Milana Lučanského má však ešte aj iný rozmer. Jeho samovraždu tým najcynickejším spôsobom zneužili ľudia, ktorí sa obávali, že aj ich by skôr či neskôr mohla dostihnúť ruka zákona. Celé roky tvrdili, že Lučanského vo väzení niekto (teda vtedajšia vládna koalícia) nechal zabiť. Páni Blaha, Fico, Kaliňák, Gašpar a mnoho iných opozičných politikov vedome šírili lži o spôsobe, akým zomrel. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite