Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Môže koalícia vydržať 8 rokov?

.štefan Hríb .názory .editoriál

Vyzerá to smutnoreálne – koalícii neklesajú percentá ani po znižovaní trestov za korupciu, ani po spochybňovaní miesta Slovenska v slobodnom svete, a keďže opozícia ešte nie je skonsolidovaná, budúce voľby vyzerajú zle. Ale nemusia.

Štefan Hríb

predstava, že súčasná vládna zostava – teda kombinácia uneseného štátu spred roku 2020 a neskôr zozbieraného nacionálneho extrému – bude vládnuť 8 rokov, je pre mnohých desivá. A ona taká naozaj je. Lebo okrem prehĺbenia katastrofy v zdravotníctve a školstve, nekultúry v kultúre a neslobody v kľúčových televíziách by 8 rokov tejto zostavy znamenalo aj ďalší hlboký rozvrat spravodlivosti, a tiež ohrozenie samotnej slobodnej existencie Slovenska, ktorú dnes ešte garantuje naše členstvo v NATO a EÚ. 

Je toto naša budúcnosť? Sme odsúdení na úpadok a hazard s vlastnou existenciou?

Nie, nie sme.

Je fakt, že koalícia budí dojem sily a opozícia nie. Faktom tiež je, že sklamanie časti verejnosti z vládnutia po roku 2020 ešte dlho neodznie. A platí aj to, že demokratické sily ešte nenašli účinnú odpoveď na koaličné narábanie so strachom, nenávisťou a vytváraním nepriateľov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite