Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Martin Mojžiš: Čo sa dá robiť už dnes – školstvo

.martin Mojžiš .názory .téma

Od opozičných strán očakávame, že budú pozorne sledovať kroky vládnej koalície a kritizovať tie z nich, ktoré si kritiku zaslúžia. To však ani zďaleka nie je všetko, čo sa dá robiť. Okrem kritiky sa má opozícia systematicky pripravovať na vládnutie a verejne svoju pripravenosť demonštrovať.

Martin Mojžiš

na prvý pohľad to vyzerá jednoducho – vláda vládne, opozícia čaká. Súčasťou toho čakania je reagovanie na tie kroky vlády, ktoré sú zjavnými prešľapmi – a oveľa viac už toho opozícia zdanlivo robiť nemôže. Je to ale veľmi chybné zdanie. 

Na jednom konkrétnom príklade sa pokúsime ukázať, čo všetko sa dá robiť v opozícii takmer bez ohľadu na to, čo robí koalícia. Presnejšie povedané, čo všetko sa dá robiť s ohľadom na to, čo koalícia nerobí. 

Jednou z oblastí, kde je veľa čo robiť a nerobí sa skoro nič, je školstvo. Na tomto mieste treba asi poznamenať, že podľa niektorých ľudí sú zmeny v školstve v plnom prúde, ale podľa autora tohto textu sú prinajlepšom v plnom cícerku, ktorý navyše Drucker okamžite zastaví, ak naňho Fico zabrechá. (Toto je vlastne jediná vec, ktorú sa Slovensko mohlo a malo naučiť z dokumentu Učiace sa Slovensko pripraveného pre ministra Plavčana a zhodené zo stola ministrom Plavčanom po Dankovom zabrechaní.)

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite