Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Národné, ministerka a správa o konci vlády

.štefan Hríb .názory

Vždy keď moc siahne na „bezmocnú“ kultúru, tvári sa suverénne. No v skutočnosti tým priznáva svoju slabosť, ktorá posunie aj tú najobávanejšiu vládu na cestu prehry. Bolo to tak za Mečiarovho zloministra Hudeca, bude to tak aj za dezinfoministerky pána Fica.​

Štefan Hríb

odvolanie riaditeľa SND Mateja Drličku je logickým pokračovaním ďalšieho pokusu o únos štátu. Ten predošlý našľapoval okolo kultúry opatrnejšie, aby budil zdanie kompaktibility s bájnym jadrom EÚ. Ten súčasný už podobné zábrany odhodil. A stalo sa to v okamihu, keď bolo ministerstvo kultúry podhodené dezinfoscéne, čím bolo všetko podstatné prezradené. Toto nie je vláda národných, konzervatívnych, kresťanských ani sociálnodemokratických hodnôt. 

Toto je vláda, ktorej cieľom je ona sama. Preto obnovuje nespravodlivosť, a preto jej neprekáža ani hrubosť a nekultúra, ktorú inštalovala do čela kultúry. Národné divadlo, galérie, múzeá, rovnako ako príroda či orgány činné v trestnom konaní sú pre ňu len územím, ktoré treba dobyť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite