Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico o nafte už radšej mlčí

.eugen Korda .názory

Nie je to tak dávno, čo Robert Fico strašil, že Ukrajina zastavila dodávky ropy, ktoré dodávala spoločnosť Lukoil. Jednoducho tvrdil, že Kyjev na ňu uvalil sankcie a naša rafinéria vo Vlčom hrdle je podľa jasnozrivého premiéra ohrozená.

Eugen Korda

dokonca sa vyhrážal odvetnými opatreniami, sťažoval sa v Bruseli a žiadal, aby orgány EÚ proti Ukrajine tvrdo zasiahli. Hotový uragán vyhrážok. Prezident Peter Pellegrini si tiež nezabudol prihriať „ropnú“ polievočku a vyhlásil, že ak sa teda Ukrajina nepolepší a dodávky ropy neobnoví, tak my jej zastavíme dodávky elektriny. Ako malý chlapec. A navyše, ukázalo sa, že ani jeden z týchto pánov nevie o čom hovorí. Už vtedy bolo divné, že náš Slovnaft, ktorý vlastní maďarský Mol zaťato mlčí, nijako sa nesťažuje a ani tá Európska komisia sa nejako nepretrhla pri bičovaní Ukrajiny.

Dnes je už jasné, čo sa vlastne udialo. A zdá sa, že vysvetlenie je na stole. Vývoz ropy od Lukoilu stopli v Rusku. Bodka! 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite