Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerku kultúry utešuje čudná pieseň. Napísala ju umelá inteligencia, či umelá blbosť?

.marína Gálisová .názory

Vypočula som si tú skladbu, aby ste vy nemuseli. Na stránke Martiny a Petra, hviezdneho to páru tejto vládnej moci, sa nachádza song, ktorý má podporiť petíciou a mocným terchovským piskotom nemilo stíhanú Martinu Šimkovičovú.

Marína Gálisová

vypočula som si ju, predýchala som. A mám otázky.

Prvá otázka: Nie je tá pesnička náhodou nejaký rafinovaný trolling? Stále dúfam, že možno som len nepochopila brutálny sarkazmus, že celú stránku Martina a Peter od začiatku v skutočnosti spravujú drsní satirici typu zomristov a že tento song je zlatým klincom ich kreativity. 

Lebo takto znie text pesničky: „Martina je ministerka, kultúru stále chráni. Robí to, čo sľúbila, liberálom sa to neľúbi. Stále na ňu útočia, ona sa pred nimi neohýba... Martina bojuje, pre kultúru tu je. Kritici ju nešetria, súdia ju bez lásky. Ona sa však nebojí, krídla má pre kultúru. V každom kroku pevne stojí, súdia ju bez lásky. V každom kroku pevne stojí, silná hlasom bojuje. Vytrvalá Martina kultúre stále slúži...“ 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite