Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň Martina Horičku: Šimkovičová spustila letnú ofenzívu proti kultúre, Šutaj Eštok proti NAKA a vyšetrovateľom korupcie

.martin Horička .názory ..týždeň

Ministerka kultúry sa zmocňuje kultúrnych inštitúcií – odvolala riaditeľa SND Drličku aj riaditeľku SNG Kusú. Minister vnútra obvinil vyšetrovateľov a NAKA v súčasnej podobe končí. K eskalácii však dochádza nielen u nás – konflikt na Blízkom východe sa vyostruje.

Martin Horička

ofenzíva nekultúry

Ministerke Martine Šimkovičovej a jej partičke „národniarov“ nestačilo, že sa zmocnili fondov, ktoré v oblasti kultúry prerozdeľujú financie, ale zachcelo sa im ovládnuť úplne všetky kultúrne inštitúcie. A to hrubou silou. Riaditeľ Slovenského národného divadla Matej Drlička si prebral odvolací dekrét pred svojimi dverami od úradníčky, ktorá ho prišla ráno navštíviť v sprievode dvoch esbéeskárov. Odvolaný bol len tak, bez vysvetlenia, ku ktorému sme sa museli dopátrať až spätne. Rovnaký osud deň na to stihol aj riaditeľku Slovenskej národnej galérie Alexandru Kusú. Ministerka Šimkovičová prešla do ofenzívy voči umelcom a celej kultúre, ktorú považuje za „neslovenskú“. Určite nie je náhoda, že len pár dní predtým bola vypískaná na folklórnom festivale v Terchovej. Svojim odporcom sa rozhodla kolektívne pomstiť. Dala si dole svoje značkové rukavičky a nekultúrne zaútočila na zvyšky kultúry, ktoré v našej republike ešte z posledných síl prežívajú.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite