Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Chystá Robert Fico atentát?

.martin Mojžiš .názory

Život Martiny Šimkovičovej je ohrozený. Premiér Fico tvrdí, že výsledkom súčasnej atmosféry „bude ďalší atentát na člena vládnej koalície“. Vraj k tomu naozaj dôjde. Odkiaľ to vie?

Martin Mojžiš

o atentáte vie dopredu väčšinou len zadávateľ a vykonávateľ, prípadne nejakí sprostredkovatelia. Robert Fico vie o atentáte, ktorý ešte len príde. Polícia by preto mala veľmi dôkladne preveriť, v akej úlohe pri príprave tohto atentátu pán Fico pôsobí.

Ešte kým prejdeme k úvahám o pravdepodobnom cieli útoku, nezaškodí možno pár slov k tomu, či to celé nie sú len také ficovské žvásty. V deň, keď premiér opäť raz s istotou hovoril o budúcom atentáte, vydal Úrad vlády Slovenskej republiky svoje stanovisko k Podzemnému kuriérovi – zatiaľ neexistujúcemu fiktívnemu týždenníku z budúcnosti. Prvá veta toho vskutku brilantného stanoviska znie: “Je neakceptovateľné, aby v našej krajine niekto zneužíval strach a zasieval semienka paniky medzi našimi občanmi v čase, keď sociálne siete reálne a zásadne ovplyvňujú vnímanie bezpečnosti.” Asi len ťažko môžeme predpokladať, že by Úrad vlády napísal na sociálnu sieť niečo také a súčasne by predseda vlády vo svojom videopríhovore na sociálnej sieti zneužíval strach a zasieval semienka paniky. Jeho slová by sme preto mali brať vážne a rozhodne ich nezľahčovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite