Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Kuffa — cenzor a inkvizítor

.eugen Korda .názory

Nič v zlom! Neviem ako vám, ale mne sa zdá, že ten pán v čiernom klobúku, ktorý prišiel do Malej Frankovej robiť poriadky, by si zaslúžil pozornosť psychiatra.

Eugen Korda

štefan Kuffa je štátnym tajomníkom na ministerstve životného prostredia. Zdá sa však, že viac ako nezákonné rúbanie celkom zdravých stromov v chránených územiach, ho zaujíma kultúra, teda presnejšie povedané obsah toho, čo umelci interpretujú a diváci konzumujú. On si jednoducho zaumienil, že zabráni tomu, aby sa deti dívali na niečo, čo on považuje za nevhodné. 

Dostal chuť byť tým, kto určí, že „toto áno a toto už nie“ a prerušil divadelné predstavenie Národného divadla Košice v obci Malá Franková. Tvrdil, že počas predstavenia premietali „perverzný film“, a preto vyzýval rodičov s deťmi, aby odišli.  Ľudia okolo štátneho tajomníka si na mobilné telefóny nakrúcali pracovníkov divadla, a jeden sa podľa Kuffu na neho zahnal tyčou. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite