Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eduard Chmelár nie je hrdina ani stratég, ale tentoraz niečo vetrí

.marína Gálisová .názory

Eduard Chmelár oznámil na sociálnej sieti, že bol pozbavený funkcie poradcu premiéra Roberta Fica. Lebo, píše, kritizoval konanie koalície. Môžeme to brať ako signál, že loď tejto koalície sa potápa?

Marína Gálisová

aby bolo hneď na začiatku jasno, Eduard Chmelár nie je žiaden hrdina a ani nikdy nebol. Nie je to nijaký idealistický ľavičiar, ktorý by sa spamätal a zistil, že sa pridal k oportunistom a vychytralcom, a teraz sa kajá a opúšťa ich. Je to rovnaký oportunista a vychytralec, len o niečo menej šikovný v ich hre.

Jeho osobná hra vždy spočívala v snahe robiť si očko a priateľov pre istotu všade, kde to šlo. Hra na ficovcov mu v poslednej dobe prestala vychádzať - a tak sa skrátka a dobre predviedol zopár vyjadreniami, mierne kritickými, a za to dostal „darček“, jeho slovom. Čiže vyhadzov.

„Eduard Chmelár tuší budúci vývoj správne. Loď koalície sa naozaj potápa.“

Dalo by sa spýtať, či jeho odchod z lode koalície znamená, že táto loď sa potápa. A keby mal Eduard Chmelár nos prognostika a stratéga, odpoveď by znela áno.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite