Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico sa tvári, že má suverénny názor. Pritom len papagájuje propagandu Moskvy, ktorá v roku 1968 prepadla Československo

.juraj Petrovič .názory

Robert Fico nevynechá žiadnu príležitosť, kedy by mohol ďalej hecovať svojich fanúšikov proti opozícii. Ani pamiatka obetí sovietskej invázie v roku 1968 nebola výnimkou. Presne v zmysle orwellovského newspeaku sa spolu so svojimi kumpánmi ťarbavo snažili navliecť vtedajšiu okupáciu na súčasnú situáciu.

Juraj Petrovič

pandémia Covidu definitívne zabetónovala situáciu, v ktorej má akýkoľvek názor vo verejnom priestore prakticky rovnakú váhu. Bez ohľadu na to, či je podložený faktami a argumentami, ktoré jeho platnosť potvrdzujú. To má na Slovensku, okrem mnohých iných, aj ten dôsledok, že premiér Fico môže v deň, kedy si pripomíname vojenskú inváziu piatich spojeneckých krajín na územie vtedajšieho Československa, prirovnávať Brusel k vtedajšej Moskve a opozičných politikov k Vasilovi Biľakovi.

Robert Fico má, podobne ako Viktor Orbán, plné ústa rečí o suverénnej zahraničnej politike Slovenska. Tá sa má orientovať na všetky svetové strany. Na tom vyjadrení by nebolo nič zlé, keby jeho praktické kroky nevyzerali tak, že slovo „všetky“ vo Ficovom podaní znamená jedinú svetovú stranu, a to Moskvu. Porovnanie opozičných politikov, ktorí údajne žalujú na Fica v Bruseli a ohovárajú ho tam k Biľakovi a spol., môže fungovať akurát tak na veľmi nezorientovaných Ficových voličov. V skutočnosti má Európska únia zastúpenie na Slovensku a na to, aby sa v Bruseli vedelo, čo Fico a jeho partička stvárajú, EÚ nepotrebuje slovenskú opozíciu.

Smutné a nebezpečné na takýchto vyjadreniach je najmä to, že intenzívne pracujú na odcudzení časti slovenských občanov od euroatlantických štruktúr. Vytváranie paralel s komunistickou diktatúrou, tvárenie sa, že Európska únia a NATO sú nejaké cudzie štruktúry, ktoré len vládnu nad Slovenskom, sú hrubým skresľovaním skutočnosti. Každý, kto má cestovný pas, sa môže presvedčiť, že Fico klame. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite